Acasă Știință Compania americană Gravitics va construi un modul pentru stația spațială Axiom

Compania americană Gravitics va construi un modul pentru stația spațială Axiom

de Florența Banica

Publicitate

Compania americană Gravitics a anunțat un acord major cu Axiom Space pentru 125 de milioane de dolari pentru a crea un modul pentru viitoarea stație spațială. Gravitics este un startup din Washington care dezvoltă module pentru viitoarea stație spațială. Modelele pe care le dezvoltă variază de la 3 metri în diametru la un modul de 8 metri numit StarMax. Ei promit că, după lansarea pe orbită, acest modul va deveni cel mai mare spațiu locuibil creat și lansat vreodată.

Publicitate

Ei nu au spus ce Modul vor construi pentru Stația Spațială Axiom, spunând doar că va fi o actualizare viitoare. Primul Modul Axiom, numit hab One, este în prezent în construcție la Torino (Italia) la Thales Alenia Space enterprises și va fi lansat în 2026. Thales Alenia Space va construi, de asemenea, un al doilea modul, care a fost anunțat în iulie 2021.

Axiom a anunțat, de asemenea, teste de succes ale motoarelor cu metan și oxigen lichid care vor fi utilizate pentru a manevra modulele în spațiu. Stația Axiom va fi asamblată în timp ce modulele rămân ancorate la ISS. De îndată ce primele patru module sunt pe orbită, stația se va separa și va deveni independentă.

Ați putea dori, de asemenea